Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen en antwoorden over beroeps­aansprakelijkheid.


Mijn beroep staat er niet tussen. Wat nu?

Wij kunnen uw beroep alsnog offreren. Dat betekent dat wij speciaal op maat een offerte opstellen op basis van uw werkzaamheden, dekking en gewenste opties. Meestal kunt u binnen enkele werkdagen een offerte ontvangen. Hiervoor vragen wij eenmalig €25, maar wordt direct verrekend als u uw verzekering afsluit na de offerte.

Wat is het verschil tussen een beroepsaansprakelijkheids­verzekering en bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de vermogensschade van derden, die u heeft veroorzaakt tijdens het uitoefenen van uw beroep. Zo kunt u bijvoorbeeld een verkeerde berekening maken, waardoor uw klant inkomsten misloopt en vermogensschade lijdt. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die u of uw werknemer heeft veroorzaakt aan derden of spullen van derden tijdens het werk. Zo kan uw klant bijvoorbeeld letselschade oplopen na een bezoek aan uw bedrijfspand, of u kunt bijvoorbeeld de laptop van uw klant laten vallen.

Wat dekt een beroepsaansprakelijkheids­verzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt in het algemeen dekking voor de schadeloosstelling van derden, de kosten van verweer en beredding en de wettelijke rente. Er bestaat dekking voor vermogensschade (niet het gevolg van een personen- of zaakschade) en in sommige gevallen ook voor personen- en/of zaakschade. Het bestaan van aansprakelijkheid is de kern van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Wie is Beroepspolis?

Beroepspolis.nl is een merk van Klap b.v. en richt zich op het via internet aanbieden van beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen. En daarnaast de mogelijkheid aan te bieden om de beste verzekering voor dit risico af te kunnen sluiten. Beroepspolis.nl doet uitsluitend zaken met bekende en solvabele Nederlandse verzekeringsmaatschappijen. Hier vindt u alles over Beroepspolis.nl

Waarom een beroepsaansprakelijkheids­verzekering?

Door een toenemende juridisering lopen beroepsbeoefenaars/ondernemingen een steeds groter risico om aangesproken te worden op de specifieke risico’s verbonden aan de uitoefening van hun beroep of onderneming. Bij dergelijke risico’s biedt een algemene aansprakelijkheidsverzekering onvoldoende of slechts zeer beperkte bescherming. Een fout kan in een klein hoekje zitten ondanks de uitstekende kwaliteit van uw werkzaamheden en risicobeheersing. Ook onterechte aanspraken zijn niet altijd te voorkomen. Hierbij is een adequate beroepsaansprakelijkheidsverzekering een onmisbaar onderdeel voor de bedrijfsvoering en uiteindelijk voor de bescherming van de reputatie en continuïteit van de onderneming

Kan ik de verzekering online aanvragen?

Ja, dat kan. Alleen via Beroepspolis.nl kunt u de verzekering online aanvragen. Na de berekening kiest u ‘Aanvragen’. Via een aantal eenvoudige stappen, geeft u digitaal akkoord. U kunt vervolgens de polis binnen een aantal werkdagen tegemoet zien.


Staat uw vraag er niet tussen?

Aarzel niet en neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Livechat