Beroepsaansprakelijk­heids­verzekering voor bewindvoerders afsluiten

  • Aanspraken wegens nalatigheid verzekerd
  • Voldoet aan de wetgeving
  • Adviesschade is gedekt
  • Bescherming van uw vermogen
  • Kosteloos uw premie berekenen
Lees verder
Bewindvoerder geen Curator

Als bewindvoerder heeft u een verantwoordelijke taak om bezittingen van particulieren en rechtspersonen te beheren. Soms werkt u onder grote tijdsdruk en dan gaat het mogelijk een keer niet zoals u het had verwacht. Een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering biedt u dan een goede dekking tegen eventuele aansprakelijkheids­claims.

Door rechtbanken wordt sinds 1 januari 2017 een minimale dekking van € 500.000 per gebeurtenis en € 1.000.000 per verzekeringsjaar verlangd. Kies daarom voor de optie “Verzekerd bedrag met dubbele jaarlimiet”. Daarnaast wordt een minimale uitlooptermijn van 2 jaar verlangd. Dit is standaard bij ons voor bewindvoerders meeverzekerd. En vanaf een bedrag van € 50 per jaar verzekert u bedrijfsaansprakelijkheid mee. Nergens voordeliger!

Beroepspolis.nl biedt als enige de optie aan om 5 jaar uitloop mee te verzekeren. U kiest online voor deze optie als uitbreiding en betaalt hiervoor een eenmalige premie. Ook is Beroepspolis.nl de enige die een vijfvoudige (!) jaarlimiet aanbiedt bij een verzekerd bedrag van € 500.000. Daarmee voldoet u aan de minimale eisen die aan uw verzekering door bijvoorbeeld uw beroepsvereniging kunnen worden gesteld.

Ook curatele werkzaamheden?

Uiteraard bieden wij ook voor curatele werkzaamheden een verzekeringsoplossing!

Al vanaf € 605 per jaar voldoet u aan alle eisen!

Bewindvoerders verzekeren zich al voor beroeps­aansprakelijkheid vanaf € 605,- per jaar conform de vereisten van de Rechtbank . Bedrijfsaansprakelijkheid meeverzekeren? Vanaf slechts € 50,- per jaar als aanvulling op de beroeps­aansprakelijkheids­verzekering exclusief 21% assurantiebelasting en eenmalige poliskosten.

Het sluiten van een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering kan ook een verplichting zijn voor aansluiting bij een beroeps- of branchevereniging, zoals NBPB (Beroepsvereniging voor Professionele Bewindvoerders), BPBI (Branchevereniging voor Professionele Bewindvoerders en inkomensbeheerders) en BBW (Beroepsvereniging Bewindvoerders Wsnp). Informeert u zich over eventuele minimum eisen die bijvoorbeeld aan het verzekerde bedrag worden gesteld.

Goed verzekerd als bewindvoerder

Bij een schadeclaim is de dekking het uitgangspunt en niet het uitsluiten ervan!

Onze jarenlange ervaring met het verzekeren van de specifieke beroepsrisico’s van bewindvoerders geeft u de garantie dat onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering uitstekend is afgestemd op het beschermen van uw onderneming. En dat tegen een scherpe premie!

De voordelen
Uw voordeel ter illustratie
Wat is het?

De beroepsaansprakelijk­heidsverzekering (BAV) dekt de vermogensschade van derden als gevolg van een door u gemaakte beroepsfout.

Uw voordeel ter illustratie
Voor wie is het?

Voor iedere vrije beroepsbeoefenaar, ondernemer en zzp’er van wie de uitoefening van zijn of haar werkzaamheden afhankelijk is van een prestatie.

Uw voordeel ter illustratie
Wat is de dekking?

De dekking kunt u geheel zelf samenstellen, maar is uiteraard gebaseerd op de specifieke risico’s die u tijdens het uitoefenen van uw beroep loopt.

"De voordelen van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een bewindvoerder geen curator"

Standaard bij Beroepspolis.nl verzekerd

  • Schadeloosstelling van derden
  • Kosten van verweer en beredding
  • Kosten wettelijke rente
  • Vermogensschade (niet het gevolg van persoon- of zaakschade)
  • Persoon- en/of zaakschade (in sommige gevallen)
Placeholder image

Team Desk accountmanagement

Premies berekend

13.492

Verzekeringen afgesloten

8.424

Klantenbeoordeling

9.2 / 10

Veilig betalen

Veilig betalen met iDeal Veilig betalen met Bancontact Veilig betalen met Mastercard
Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Of wilt u meer weten?

Chat met ons Bel ons op

Livechat